Voorbeeld handboek in Digitale Kliniek?

Verschillende software leveranciers proberen u te verleiden tot het kopen van hun software omdat ze u een voorbeeldhandboek leveren. Als u de software van deze leveranciers koopt om het kwaliteits- en veiligheidssysteem van uw (zorg)organisatie te bouwen en te beheren, ontvangt u een voorbeeldhandboek, bijvoorbeeld een voorbeeldhandboek ISO9001.

Als u bij het opzetten van het kwaliteits- en veiligheidssysteem van uw (zorg)organisatie gebruik maakt van een voorbeeld handboek ontstaat er logischerwijs een kwaliteits- en veiligheidssysteem wat gebaseerd is op dit voorbeeld handboek. U loopt het risico dat uw eigen kwaliteits- en veiligheidssysteem een slap aftreksel wordt van het voorbeeld handboek. Het voorbeeld handboek wordt aangepast en het lijkt een methode om snel een kwaliteits- veiligheidssysteem te bouwen. Niets is minder waar want hierdoor is het kwaliteits- en veiligheidssysteem niet echt een afspiegeling van wat er in uw (zorg)organisatie aan activiteiten wordt uitgevoerd. Snel resultaat maar of u daar op termijn echt wat aan hebt is de vraag. Wij worden vaak betrokken bij het herschrijven van dergelijke kwaliteits- en veiligheidssystemen om ervoor te zorgen dat ze echt gaan werken binnen uw (zorg)organisatie.

Met de aanschaf van Digitale Kliniek werkt het anders, dus geen voorbeeldhandboeken. Daar werken wij niet mee. Wij assisteren u en uw medewerkers om eigen documenten te creëren die volledig zijn gebaseerd op de werkwijze binnen uw (zorg)organisatie. Hierdoor ontstaat er een kwaliteits- en veiligheidssysteem wat een afspiegeling is van uw (zorg)organisatie, het ‘kookboek’ van uw (zorg)organisatie. U zal merken dat dit echt werkt omdat uw medewerkers zien dat nu juist dit resulteert in een goed en perfect werkend kwaliteits- en veiligheidssysteem van uw (zorg)organisatie.

Geen voorbeeldhandboek maar maatwerk om ervoor te zorgen dat er een goed en gedegen kwaliteits- en veiligheidssysteem ontstaat waar u jarenlang plezier van hebt. Certificeren is dan ook geen probleem, of het nu om ISO9001, NEN8009, HKZ of ZKN-Keurmerk gaat, omdat uw medewerkers graag met en volgens Digitale Kliniek werken.

Dat geeft rust en ruimte om te ondernemen en u te richten op optimale zorg voor uw cliënten en patiënten.

Meer informatie is te vinden op deze website, www.digitalekliniek.com. Wij nodigen u uit een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek of een vrijblijvende demonstratie van Digitale Kliniek.

Menu